Stacks Image 1128

Stacks Image 1036
Stacks Image 1037
Stacks Image 1038
Stacks Image 1113
Stacks Image 1114
Stacks Image 1115

Wat je wou weten over Mistral Musical Entertainment…

Zoals je kon lezen bij het orkest Mistral, stopte we met deze groep in 2007. Aangezien ik veel had geïnvesteerd in al het materiaal (PA-installatie, lichten, enz.) dachten we "waarom niet alleen optreden, deels live en deels DJ?" En we hadden al locaties die op zoek waren naar een opvolger van het orkest, dus..

Zodoende kocht ik een kleine kleine controller aan, de Numark iDJ2, welke werkte met een Apple iPod en heel makkelijk te bedienen was. De eerste optredens werd ook nog de Roland G70 meegenomen en kon indien gewenst zowel live gespeeld worden als plaatjes worden gedraaid. Al vrij vlug werd het keyboard thuisgelaten en amuseerde ik ganse avonden jong en oud met muziek van alle genres. De jaren ondervinding van spelen met een orkest hielp ook hier om sfeer en ambiance te brengen. Al gauw werd geïnvesteerd in meer uitgebreide led-lichteffecten, welk makkelijker kunnen worden bediend en gans het geheel mooi inkleurt. Het aantal optredens liep in stijgende lijn en er kwam nood aan een meer uitgebreide controller, de Numark NS7. Deze werd gekoppeld met de Macbook Pro waardoor het veel makkelijker werken was met het lezen van de nummers, playlists, enz. Ondertussen werden ook alle onderdelen gemonteerd in één flightcase op wieltjes met ingebouwde tafel. Het opstellen en afbreken gebeurde nu veel vlugger en het aansluiten van kabels tot een minimum herleid. Als laatste werden HK elements aangeschaft, met een super geluidskwaliteit en een zeer makkelijke wijze van aansluiten.

Zo bleef ik diverse jaren feesten en andere evenementen entertainen met steeds tevreden reacties. Uiteindelijk was het opstellen en afbreken steeds voor dezelfde, namelijk mijn echtgenote, en werd om gezondheidsredenen besloten om in 2016 na 9 jaar van plezier, maar ook gesleur er een punt achter te zetten. We beleefden een zeer mooie tijd met elkaar en hebben velen mensen geamuseerd. Dat was de uiteindelijke bedoeling en met deze gedachte bedanken we nogmaals iedereen die op ons een beroep deed. Het muzikaal amuseren van mensen zal steeds in mijn bloed blijven zitten…

Stacks Image 1134