flag_belgium
flag_Italy

Sonja is reeds verscheidene jaren muzikant in de Koninklijke Harmonie Sint-Hubertus te Elewijt, kortweg KHSHE genaamd. Deze vereniging reisde op woensdag 7 april 2010 met 58 muzikanten en hun partner van Elewijt naar Treviglio in Italië om daar, samen met Corpo musicale Città di Treviglio, twee concerten te gaan geven.

Iets meer dan een jaar geleden liet een van de muzikanten een ballonnetje op bij het bestuur en stelde de vraag wat ze er van zouden vinden om vriendschapsbanden aan te maken met Corpo musicale Città di Treviglio. Lou en zijn schoonbroer, die daar woont en werkt, zouden daarvoor kunnen zorgen. Er was meer dan genoeg interesse bij de muzikanten, zodat we bijna met de volledige harmonie met de bus naar Treviglio konden rijden.

Een groep van bijna honderd personen voor een weekend duizend kilometer verder verhuizen, daar kruipen de nodige uren organiseren in. De muziekvereniging riep daarom een speciaal comité ‘T' in het leven. Deze zeven enthousiastelingen zorgde niet alleen voor vervoer en logies, maar ook voor een mooi programma, waarbij een bezoek aan de nabijgelegen steden Milaan en Bergamo niet konden ontbreken. Voor en na het musiceren werden (zoals gewoonlijk) de vriendschapsbanden versterkt, zelfs met de lokale bevolking. Op maandagochtend 12 april 2010 vertrok de bus terug huiswaarts.

Wij zelf reden met de eigen wagen naar ginder en verbleven nadien nog een dag extra te Treviglio en in het Zwitserse Geneve, kwestie van deze trip te combineren met het bezoek aan plaatsen waar we nog niet hadden geweest.

Aangezien het een groepsreis was en iedereen die aan deze uitstap deelnam foto's nam en filmde, kan op onze website niet alle media geplaatst worden en beperken we ons tot onze eigen genomen foto's. Wil je alles van deze reis tot in detail lezen en bekijken, neem dan zeker via deze link een kijkje op de website van de harmonie, waar U het uitgebreide reisverslag kan lezen en diverse foto's kan bekijken van dit gebeuren.