Stacks Image 3

Reisschema Thailand
07/01/2017 – 29/01/2017


• Verblijf
We huurden een aangepaste villa van Rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen in Hua Hin, de hoofdstad van het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan in Thailand. Oorspronkelijk heette Hua Hin Baan Somoe Rieng of Baan Leam Hin (Stenen punt dorp). Hua Hin is een van de populairste badplaatsen van Thailand, het ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er een paleis waar hij zich vaak terugtrekt. De plaats ligt op ongeveer 280 kilometer ten zuidwesten van Bangkok.

Het acht kilometer lange strand van Hua Hin heeft een reputatie als "het beroemde badplaats resort van Siam" waar bezoekers kunnen zwemmen, vissen en golfen. Tot op de dag van vandaag wordt de stad bezocht door de rijken uit Bangkok en de rest van Thailand en hebben er een tweede huis. De groei van Hua Hin kwam pas echt op gang door de komst van het Spoorweghotel (het huidige Hotel Centara) nadat de Zuidelijke lijn klaar was. Hetzelfde hotel werd gebruikt tijdens de film "The Killing Fields".

Hua Hin is een levendige vissersplaats, hierdoor zijn er veel visrestaurants en stalletjes te vinden. Er zijn vele restaurants in en om Hua Hin te vinden met een zeer uitgebreid aanbod aan eten. Vis wordt dagelijks aangevoerd door de kleine vissersbootjes die 's nachts varen en overdag in het haventje liggen. Ook is er de Hua Hin Night Market aan Dechanuchit Road.

Er zijn ook grote winkelcentra zoals Hua Hin Market Village en Bluport Hua Hin Resort Mall waar je tientallen winkels, eetgelegenheden en andere horeca winkels onder een dak vindt.

Bezienswaardigheden in en rond Hua Hin:
Khao Tekiab, een berg aan het einde van het strand, boven op de berg is een tempel. Deze geeft een mooi uitzicht over het strand.
Nationaal Park Khao Som Roi Yot Het mooiste vogelnatuurreservaat van Thailand.
Kaeng Krachan, een van Thailands grootste nationale parken.
Khao Hin Lek Fai, een berg net buiten het centrum. Vanaf de berg is er een mooi uitzicht over de stad. Er is ook een park met allerlei soorten planten en bomen.
Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis of het Paleis van Hoop en Liefde. Dit paleis ligt tussen Hua Hin en Cha Am. Het is gebouwd in 1923 door koning Rama V en is voor een groot gedeelte gemaakt van hout.

Hua Hin is te bereiken per bus, auto, trein en vliegtuig. Vanuit Bangkok vertrekken dagelijks bussen vanaf de zuidelijke busterminal. Een rit per bus doet er ongeveer 3,5 uur over om Hua Hin te bereiken. Ook vertrekken er dagelijks treinen. Ten noorden van Hua Hin, net buiten Hua Hin Centrum, ligt de luchthaven Hua Hin.

Dagtrips en uitstapjes kunnen ook gedaan worden met deze aangepaste bus voor rolstoelgebruikers. Deze staan vermeld op de website Wheelchair Thailand Tours & Trips. Indien gewenst zijn er ook beschikbaar paketten bestaande uit de meest populaire dagtrips.

Stacks Image 15


Stacks Image 11