Reisverslag “Texel”
mei 2007, september 2008 & 2010

Opzet
In 2007 verkozen we het waddeneiland Texel als bestemming waar we een 5-tal dagen verbleven in het dorpje De Koog, centraal gelegen op het eiland, langsheen de Noordzeekust. Hier bevindt zich het prachtige hotel Tesselhof. Ook het jaar daarna bezochten we hetzelfde eiland, maar verbleven er in het Hotel & Appartementen-complex De Zwaluw.

 

Afstand
Vanuit België ben je op een 3-tal uurtjes reeds te Den Helder, waar je de veerboot neemt naar Texel. De afstand bedraagt vanuit Antwerpen ± 240 Km.

 

Het eiland
Texel is één van de waddeneilanden waar het erg mooi en rustig is om te vertoeven. Zeker wandelaars en fietsers komen hier zeker aan hun trekken, maar ook diegenen die graag zonnebaden, zwemmen, surfen, enz. Je vindt er kilometers fietspaden of verharde wegen langsheen de kust of doorheen de duinen. Ook verscheidene natuurreservaten liggen verspreidt over het het eiland. Aan de Noordzijde van het eiland bevindt zich het dorpje De Cocksdorp, waar ook de vuurtoren staat.

 

Informatie
Op de website van VVV-Texel vindt je alle nodige info voor je verblijf op dit eiland. Voor de veerboot is geen reservatie nodig, want de schepen hebben dubbele dekken en varen om het half uur.

 
Interessante links
Officiële site van Texel
VVV-Texel
Veerdienst TESO
Texel startpagina
Texel TV-site
Texel op Wikipedia